Stap voor stap de arbeidsmarkt op

Voor jonge en startende werkzoekenden is het geen gemakkelijke tijd. Korte arbeidscontracten zorgen voor onzekerheid en het vooruitzicht van een zoektocht naar nieuwe passende vacatures, stemt niet vrolijk.

Met lede ogen zie ik hoe mensen in mijn omgeving weinig geluk hebben op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd ervaar ik dat veel specialistische vacatures onvervuld blijven. De kandidaten die reageren op onze vacatures bijvoorbeeld, tonen vaak maar weinig overeenkomsten met de eisen in de functie. Soms lijken ze alleen maar te reageren om het reageren. Misschien is het wel het vakgebied. Ook bij andere online marketingbureaus staan vacatures lang open. Een vreemde gewaarwording in een tijd waarin internet en social media een key-roll in ons leven spelen.

Gebrek aan kandidaten

In andere branches gaat het waarschijnlijk niet veel anders. En dat is, denk ik, grotendeels te wijten aan het onderwijs. Opleidingen zijn breed om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Maar, zeker in mijn sector, hebben ze juist het tegenovergestelde effect. Tijdens gastcolleges hoor ik vaak ‘we leren hier alles, zodat we van alles iets weten’. Dat verklaart dat de kandidaten die wij op gesprek krijgen, met slechts één of twee lessen in Google Analytics, WordPress of Google AdWords, denken alles te weten. En intussen blijft er een chronisch tekort aan SEO-, SEA-, marketing intelligence-, webanalytics- en social media-consultants en HTML-, CSS-, PHP-, Magento- en Java-developers.

En intussen blijft er een chronisch tekort aan SEO-, SEA- & marketing intelligence consultants. Click To Tweet

 

Specialiseer, specialiseer, specialiseer

Ik adviseer studenten altijd om zich te specialiseren. Te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Maar hoe kom je daarachter als je op school van alles maar een beetje krijgt? De oplossing ligt volgens mij in een traineeship. Ofwel een leerwerkplek (niet te verwarren met een stageplek). Tegen een acceptabel tarief kunnen kandidaten worden aangenomen en zó worden opgeleid dat zij precies passen in de openstaande vacature. Blijkt een kandidaat toch minder geschikt, dan kan zonder schuldgevoel afscheid van hem worden genomen: de kandidaat is opgeleid, heeft een eerlijke kans gehad en kan een volgende stap zetten op de arbeidsmarkt.

Ik adviseer studenten altijd om zich te specialiseren. Zo: https://youtu.be/kaJREvJW72g Click To Tweet

Tot die tijd is een eerste vereiste natuurlijk dat uw vacatures gevonden worden. Daar helpen mijn collega’s en ik u graag bij.